logo

Πάρκο Σκύλων – Πρόταση Δημιουργίας

* Χριστόφορος Μουρατίδης – Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς

Σε μία πόλη σαν το Κιλκίς λείπει χώρος ο οποιός θα ήταν πάρκο για σκύλους!
Η πόλη μας, το Κιλκίς, διαχρονικά φημίζεται για την φιλοξενία της και άλλο τόσο για την κοινωνικότητα της.
Ένα πάρκο για σκύλους, εκτός του ότι θα γέμιζε με ενθουσιασμό τους περισσότερους,
ταυτόχρονα θα ήταν μία ενέργεια που θα αναδείκνυε την πρόθεσή μας να κάνουμε το Κιλκίς μία πιο φιλική πόλη για τα ζώα.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος!
Παραμένει πιστός σε όλη του την ζωή και ενώ χρειάζεται ταυτόχρονα επιβάλετε να έχει και την προσοχή μας!
Κατά μία έννοια έτσι δείχνεις και την αγάπη σου προς αυτόν!
Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερα να το φιλοσοφήσεις ότι οι τετράποδοι φίλοι μας έχουν συγκεκριμένες και πολύ ξεκάθαρες ανάγκες!
Χρειάζεται ένας δημοτικός χώρος (ίσως και 2-3), να μην είναι και ιδιαίτερα μεγάλος, σε κάποιο σημείο της πόλεως, όπου θα είναι περιφραγμένος, θα υπάρχει πόσιμο νερό, καλάθι απορριμμάτων, υποδομές για παιχνίδι όπως … ράμπα ανάβασης, συνεχόμενα εμπόδια με αυξανόμενο ύψος, τούνελ ευλυγισίας και άλλα διάφορα εμπόδια εκπαίδευσης ή διασκέδασης για τον τετράποδο φίλο μας.
Ένας τέτοιος πρωτοποριακός χώρος παιχνιδιού και εξάσκησης δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν κατοικίδια να εκμεταλλευτούν την ασφάλεια που τους προσφέρουν αυτά τα ειδικά σχεδιασμένα πάρκα, καθιερώνοντας τα έτσι για την καθημερινή τους βόλτα, την εκπαίδευση ή και το παιχνίδι τους σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Επίσης αυτός ο χώρος εκπαίδευσης για τα κατοικίδια θα μπορούσε να είναι χωρισμένος για μικρά και μεγάλα σκυλιά ώστε να γίνει ένα σημείο εκτόνωσης για τον τετράποδο φίλο μας.
Την πρόταση αυτήν θα την καταθέσω στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο για να την μελετήσει η Δημοτική αρχή και ευελπιστώ ότι θα βρει καθολική στήριξη ούτως ώστε να γίνει πραγματικότητα!
Εάν θεωρείτε την πρόταση σοβαρή, καλό είναι να την «υποστηρίξουμε» όσο περισσότεροι από εμάς γίνεται για να μπορέσει έτσι να γίνει πιο πειστική η προσπάθεια αυτή!