logo

To Όραμα

Το Όραμα για το Νέο Κιλκίς επικεντρώνεται:

  • στην δημιουργία καλύτερων συνθηκών της καθημερινότητας και  της ποιότητας ζωής των Δημοτών.
  • στην αξιοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών.
  • στην ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης, του φυσικού πλούτου της περιοχής ως το πιο μεγάλο πλεονέκτημα για να επισκεφθεί κάποιος την περιοχή του Κιλκίς.
Town icon
 

 Καθημερινότητα και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής

 

Βασική προτεραιότητα του Προγράμματός μας είναι η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Κιλκίς.
Πρωταρχικό σημείο αποτελεί η ενίσχυση της καθαριότητας σε κάθε γωνιά της πόλης του Κιλκίς αλλά και των Κοινοτήτων του Δήμου. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην φροντίδα του αστικού πρασίνου και βελτιώνουμε την αισθητική και την λειτουργικότητα του Δήμου.

Υλοποιούμε το αυτονόητο – Καθαριότητα παντού

Η πόλη του Κιλκίς σήμερα αντιμετωπίζει σύνθετα προβλήματα με την καθαριότητα και λειτουργικότητα στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές, με κατεστραμμένα πεζοδρόμια, βρώμικους κάδους, γκράφιτι και αφισοκολλήσεις που υποβαθμίζουν τους δημόσιους χώρους.

Recycle icon

 Το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα

Δίνουμε έμφαση στην βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης σε ολόκληρο τον Δήμο. Οργανώνουμε την συντήρηση των κάδων και επανασχεδιάζουμε το Πρόγραμμα Αποκομιδής Απορριμμάτων.

Ο καθαρισμός και η πλύση των δρόμων αλλά και των δημόσιων χώρων αποτελεί ένδειξη πολιτισμού και είναι μέρος των άμεσων προτεραιοτήτων στο Νέο Κιλκίς.

Bin Windows icon

Σχεδιάζουμε ολοκληρωμένες ενημερωτικές δράσεις των Δημοτών αλλά και περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών στα Σχολεία.

Καθιερώνουμε τους Καφέ Κάδους για την συλλογή οργανικών υλικών σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, λαίκές αγορές κλπ.

Δημιουργούμε στις Δημοτικές Κοινότητες Γωνιές Ανακύκλωσης για την συλλογή και αποκομιδή υλικών όπως γυαλί, χαρτί, μέταλλα.

Park icon

Αναβάθμιση της πόλης και βελτίωση των Δημόσιων Χώρων

Βελτιώνουμε αισθητικά την υφιστάμενη όψη της πόλης, καθιστώντας την ελκυστική για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της.

Βελτιώνουμε την κατάσταση στο Πάρκο Κιλκίς με αλλαγή της υφιστάμενης εικόνας με άμεσο καθαρισμό και τοποθέτηση, όπου αυτό είναι δυνατό, περισσότερου πρασίνου, θωρακίζοντας την πόλη από τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής.

Αναβαθμίζουμε αισθητικά τις εισόδους της πόλης και παρεμβαίνουμε με πεζοδρόμηση και φωτισμό ώστε να είναι ασφαλείς για  οδηγούς και πεζούς.

Protect icon
 

Αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης του Περιαστικού Δάσους Κιλκίς με Σχέδιο Πυροπροστασίας και Αντιπλημμυρικής Προστασίας.
 

Σύνταξη Σχεδίου Άμεσης Εκκένωσης  για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών σε περιπτώσεις Εκτάκτων Αναγκών (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί) και ταυτόχρονη εκπαίδευση και εξειδίκευση Προσωπικού και Δημοτών σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τους αρμόδιους Φορείς.

Καθαρισμός και απομάκρυνση φερτών υλικών από ρέματα και φρεάτια στις περιοχές ευθύνης του Δήμου.

Σχέδιο Άμεσης Διάνοιξης του Οδικού Άξονα σε περίπτωση Έντονης Χιονόπτωσης και Παγετού στην πόλη και τα Κοινοτικά Διαμερίσματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές του Δήμου.

Web Accessibility icon

Δήμος Προσβάσιμος σε όλους

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα προσβασιμότητας των ατόμων με ιδιαιτερότητες και προβλήματα κινητικότητας.
 

Τοποθέτηση Κίτρινων Πλακιδίων στα πεζοδρόμια της πόλης για την ασφαλή πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Αποκατάσταση προβλημάτων σε όλα τα πεζοδρόμια  (ράμπες και αλλαγές πλακιδίων)  και απομάκρυνση όλων των αντικειμένων που εμποδίζουν την  προσβασιμότητα στα άτομα με προβλήματα κινητικότητας.

Αντιμετωπίζουμε άμεσα την Αντικανονική Στάθμευση και δημιουργούμε νέες Μπλε Θέσεις Στάθμευσης για ΑμεΑ.

Ασφαλής Μετακίνηση των μαθητών από και προς τις Σχολικές Μονάδες. Ειδικές Σημάνσεις σε όλα τα Σχολικά Συγκροτήματα και  καθορισμός συγκεκριμένων διαδρομών με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και συνοδών τους.